AMSTERDAM - Op dinsdag 5 april 2022 om 09.00 uur starten 54 deelnemers de pelgrimstocht 'Walk for Homs' vanuit de Obrechtkerk (Amsterdam) naar, de Sint-Janskathedraal ('s-Hertogenbosch, om geld in te zamelen voor Syrië. Onder de deelnemers is ook televisie- en radiopresentator Sander de Kramer. In de kerk en kathedraal zullen zich 100 kerkbezoekers voegen bij de wandelaars, om samen in gebedsvieringen stil te staan bij de moord op pater Frans van der Lugt (1938-2014) en de nood van de bevolking in Syrië.

Sander de Kramer: "Frans van der Lugt is een grote inspiratiebron voor mij. Ik heb veel bewondering voor de manier waarop hij zijn idealen nastreefde en mensen - Moslims en Christenen - met elkaar verbond. Om hem te eren en de mensen in Syrië een hart onder de riem te steken loop ik mee met Walk for Homs."

250.000 euro voor wederopbouw
Organisator van de pelgrimstocht 'Walk for Homs' is Anne Claire van der Lugt, de jongste nicht van de vermoorde pater Frans van der Lugt. Zij wil de inwoners van Syrië helpen met de wederopbouw van hun land, dat door oorlog is verwoest. Concreet bedacht ze daarvoor drie projecten, samen met de jezuïeten, de Jesuit Refugee Service (JRS), de noodhulp- en wederopbouworganisatie ZOA en inwoners van Syrië. Voor deze projecten is echter € 250.000 nodig.

Deelnemers aan de 'Walk of Homs' hebben inmiddels al ruim 76.000 euro ingezameld. Help 'Walk for Homs' om alle drie de projecten te realiseren en doneer via www.walkforhoms.nl.

Compassie voor bevolking in oorlog - ook in Syrië
Juist nu er veel aandacht is voor de vluchtelingen uit Oekraïne, mogen anderen die te maken hebben (gehad) met oorlog, niet vergeten worden. Zoals de inwoners van Syrië. Behalve het Oekraïense volk, verdient ook de Syrische bevolking onze compassie.

Documentaire KRO-NCRV over Frans van der Lugt
Op zondag 10 april wordt er een documentaire over het nalatenschap van pater Frans van der Lugt worden uitgezonden bij het televisieprogramma 'Kruispunt' op NPO2.