AMSTERDAM/UTRECHT - Dit jaar markeert Stromma Nederland een bijzonder jubileum - 40 jaar sinds de introductie van de eerste waterfietsen in Amsterdam door Felix Guttmann. Deze viering valt samen met de seizoenstart van waterfietsen in Utrecht, waardoor zowel de inwoners als bezoekers van deze steden opnieuw kunnen genieten van dit duurzame en vrolijke tijdverdrijf.

Vier decennia geleden zette Felix Guttmann een stap die de manier waarop mensen de Nederlandse grachten ervaren, voor altijd zou veranderen. Zijn visie op waterfietsen in Amsterdam bood een nieuwe, milieuvriendelijke manier om de stad te verkennen. Stromma Nederland, erfgenaam van deze prachtige traditie, viert niet alleen deze mijlpaal maar onderstreept ook het jaarlijks terugkerende plezier dat de waterfietsen in Utrecht bieden, waarbij dit seizoen extra speciaal is vanwege het 40-jarig jubileum.

Hoewel Canal Tours Utrecht al enige tijd deel uitmaakt van het aanbod van Stromma, wordt de start van dit seizoen extra feestelijk gevierd. De waterfietsen in Utrecht, die deze week te water zijn gelaten, beloven net als in Amsterdam een unieke ervaring op de grachten. Deze activiteit versterkt de band tussen de steden en biedt een duurzame en intieme manier om de rijke geschiedenis en schoonheid van de Nederlandse stadsgrachten te ontdekken.

Carola Hoekstra, CEO van Stromma Nederland, reflecteert op het belang van dit jubileum: "Het veertigjarig bestaan van waterfietsen in Amsterdam en de seizoenstart in Utrecht benadrukken onze toewijding aan duurzaam toerisme. Deze mijlpaal is een kans om zowel terug te kijken op wat we hebben bereikt als vooruit te kijken naar hoe we onze steden op een groene en toegankelijke manier kunnen blijven promoten. We zijn trots op onze rol in het bieden van unieke, duurzame ervaringen en kijken uit naar de toekomst."

Stromma Nederland nodigt iedereen uit om deel te nemen aan de viering van dit bijzondere jubileum door zelf de wateren van Amsterdam en Utrecht per waterfiets te verkennen. Terwijl we terugkijken op veertig jaar geschiedenis, kijken we ook vooruit naar vele jaren van innovatie, plezier, en duurzaam toerisme op de Nederlandse grachten.