AMSTERDAM - Op 7 en 8 november 2020 gaat Kunstbende de honderd beste acts van jonge makers (13-18 jaar) livestreamen tijdens de finale op Kunstbende Live.


De finale beleeft haar dertigste editie en vindt plaats op de Westergas in Amsterdam. Op kunstbende.nl/live staat het programma, ook zal daar de livestream te volgen zijn. In september en oktober hebben ruim 2.500 jongeren meegedaan aan de voorrondes die in alle provincies plaatsvonden op verschillende podia via livestreams.

De finalisten worden beoordeeld door een jury die bestaat uit professionals uit alle negen Kunstbende-categorieen: Dans, DJ, Expo, Fashion, Film, Influencer, Muziek, Taal en Theater. De jury kiest per categorie drie winnaars. Vanwege de maatregelen vindt de prijsuitreiking los van de finale plaats: op 12 november gaat Kunstbende langs de winnaars. De namen worden 's avonds bekendgemaakt op kunstbende.nl/live.

Vanwege de dertigste editie van Kunstbende nemen veel Kunstbende Originals in de jury plaats, zoals Egbert Jan Weeber (Theater), Marlies Smeenge (Film), Bruno Prent (Muziek) en Kalvijn (Influencer). Andere prominenten zijn onder andere Lucky Fonz III (Muziek), Daan Roosegaarde (Expo) en Wart Kamps (Theater).

Stimuleringsprijzen
De winnaars krijgen een pakket met verschillende stimuleringsprijzen, van studiotijd tot coaching. Daarnaast worden de nummers één door een persoonlijke coach klaargestoomd voor een optreden op een groots podium, van Mysteryland tot het Stedelijk Museum Amsterdam.

Kunstbende Live
Zaterdag 7 november, 11:40 - 18:10: Dans, DJ, Film, Taal, Theater
Zondag 8 november, 11:40 - 17:15: Expo, Fashion, Influencer,
Muziek Livestream: kunstbende.nl/live