AMSTERDAM - Op Valentijnsdag hebben Buurtwerkers van Combiwel Buurtwerk oud-west samen met Elles de Bont van de gemeente Amsterdam 200 rozen uitgedeeld in de straten van oud-west. Van Het Ten Kate Plein, naar De Hallen en van de Overtoom naar het Cremerplein.


De roos symboliseerde de waardering voor de inzet voor een leefbare buurt. Bij het overhandigen van de rozen ontstonden gesprekjes met bewoners van alle leeftijden en achtergronden over woon ervaringen in dit deel van de stad.

Op zoek naar nieuwe ideeën voor buurtactiviteiten legden de Buurtwerkers van Combiwel uit dat er voor bewonersinitiatieven geld kan worden aangevraagd bij de gemeente. Dat kan een buurtfeest zijn waardoor je elkaar beter leert kennen, maar ook een leesclub en nog veel meer. In de komende maanden zal Combiwel Buurtwerk in Het Huis van de Buurt De Klinker meer initiatieven ontplooien om er achter te komen waar behoefte aan is in de buurt.

“Buurtwerker Rian van der Werf: Ik hoop dat we al gauw kunnen melden dat er buurtinitiatieven zijn die kunnen rekenen op de financiële steun van de gemeente. Samen dingen doen bevordert het leefklimaat in de buurt.

Een buurtbewoner (28 jaar) zegt: “Ik wist niet dat er een buurtbudget bestaat, ik heb gelijk al een idee om uit te werken en vervolgens in te sturen”.

Elles de Bont Projectleider Buurtgerichte Aanpak Armoede Stadsdeel West van de gemeente Amsterdam zegt “Een roos in ruil voor een gesprekje?” Met die openingszin kreeg Ellis boeiende gesprekken op straat. Haar doel van deze dag was om buurtbewoners te informeren over voorzieningen in oud-west en ideeën van Buurtbewoners te verzamelen.

Peter de Haan “Het was zeer informatief om met mensen op straat te spreken, de dag was een succes”. Op deze manier horen wij al snel wat er in de buurt leeft.

Combiwel Buurtwerk is er door heel Amsterdam. De Buurtwerkers ondersteunen bewonersinitiatieven.

Heb je een idee voor de buurt of wil je een activiteit organiseren? Wij helpen je graag opweg.

neem een kijkje op Goed idee voor uw buurt? | Oud-West (amsterdam.nl), mailen kan ook naar Rian van der Werf r.vanderwerf@combiwel.nl