AMSTERDAM - Aan de Botterstraat in Amsterdam Noord zijn 16 sociale eengezinswoningen opgeleverd. Op woensdag 29 maart zijn de nieuwe bewoners van harte welkom geheten in Stadsdeel Noord. Het project aan de Botterstraat is een samenwerking tussen woningcorporatie de Alliantie en de Gemeente Amsterdam, ten behoeve van de huisvesting van statushouders en reguliere woningzoekenden.

Bewoners welkom in hun nieuwe buurt


De nieuwe bewoners van Botterstraat werden van harte welkom geheten door Björn Smits van Beijeren, Manager Vastgoed regio Amsterdam & Almere en stadsdeelbestuurder Esther Lagendijk. Björn Smits van Beijeren: “De nieuwe eengezinswoningen betekenen een nieuwe start voor de bewoners, een gezellige en diverse groep aan mensen. De Alliantie biedt graag zoveel mogelijke passende woningen, ik vind de Botterstraat daar een prachtig voorbeeld van. Ik wens alle bewoners veel woongeluk toe met hun nieuwe (t)huis.”

Stadsdeelbestuurder Esther Lagendijk vult aan; “Fijn dat we in deze buurt nieuwe bewoners welkom mogen heten. Deze bewoners hebben vaak lang moeten wachten op een eigen woning voor hun gezin. Dus ik heet ze graag van harte welkom in Noord!”

Toekomstbestendige nieuwbouw

Op de plek waar eerst een voormalig schoolgebouw stond, staat nu toekomstbestendige nieuwbouw aan de Botterstraat in de vorm van 16 duurzame eengezinswoningen met twee woonverdiepingen voor jonge gezinnen. De woningen beschikken over een tuin en zijn verdeeld over twee blokken van ieder acht woningen. De woningen zijn voorzien van een installatieconcept waarbij een prettig binnenklimaat voor de bewoners voorop staat. De woningen zijn goed geïsoleerd waardoor het energieverbruik en de bijkomende lasten zo laag mogelijk blijven. Koken gebeurd elektrisch. De woningen zijn voor de warmtevoorziening aangesloten op stadsverwarming.

Hoge tuinmuur

Er is een gevel ontworpen die past binnen de unieke stedenbouwkundige context. Een hoge tuinmuur met een expressief vormgegeven tuinhek, koppelt de twee korte rijen woningen aan elkaar waardoor er een alzijdig volume ontstaat, dat net als de bebouwing van de omliggende hoven de identiteit van het hof bepaalt.


Samen bouwen aan geluk


De uitvoering is door bouwbedrijf Trebbe gerealiseerd, die met de 16 woningen invulling geeft aan de vraag naar betaalbare, duurzame en gezonde woningen. Marinus den Harder, directeur Trebbe: “Samen bouwen aan geluk, dat is de missie van Trebbe. Dat hebben we hier aan de Botterstraat ook zeker gedaan. Vanuit een fijne samenwerking, die bijdraagt aan ons werkgeluk, vormgegeven aan goede woningen. Ik wens de bewoners heel veel woongeluk toe.”