AMSTERDAM - Vandaag ontvingen 130 Amsterdamse basisschoolleerlingen die meededen aan de SKC Zomerschool in Amsterdam hun diploma in het bijzijn van familieleden en vrienden. De leerlingen gingen de afgelopen 3 weken in Amsterdam Noord en Oost naar school. Hieronder waren 10 kinderen uit Oekraïne die dit jaar meededen aan het ‘nieuwkomersprogramma’ van de SKC Zomerschool.

Het is de 14de keer dat Stichting voor Kennis en sociale Cohesie (SKC) deze Zomerschool in Amsterdam organiseert. Dit jaar vond voor het eerst de SKC Zomerschool in Utrecht plaats.

SKC zet zich al 25 jaar in voor kinderen die opgroeien in achterstandsomgevingen en biedt aanvullende onderwijsprogramma’s aan zoals het Mentorproject, Rekenbuddy’s, Taal is Leuk, Huiswerkbegeleiding, Weekendstudentproject en de SKC Zomerschool. Alle projecten richten zich op het gebied van sociale cohesie en kennisoverdracht. Ruim 54 scholen uit Amsterdam, Almere en Utrecht en bijna 2000 leerlingen hebben zich verbonden met SKC. SKC is ontstaan uit het Mentorprogramma dat vanaf 1998 leerlingen uit kwetsbare sociale omgevingen ondersteunt bij de overgang van de basisschool naar de middelbare school. De inzet van mentoren en jonge rolmodellen is daarbij onontbeerlijk