AMSTERDAM - Vandaag zondag 3 oktober 2021 kunt u nog een poosje rondwandelen in Noord om de open Ateliers Amsterdam Noord route daar te volgen en kunstenaars en hun werk te bezichtigen.


De bezoeker op zaterdagmiddag die de 111ste bezoeker was bij het atelier van Mieke Werners, was mevrouw Greet Hettinga, een bevlogen (oud)opbouwwerkster van.. 88 jaar. Die zelfstandig langskwam om haar buurt en haar Noordkunstenaars en hun werk te zien. En af en toe herinneringen op te halen. Mevrouw Hettinga was een van de mensen die KAN(Kunstenaars Amsterdam Noord) hebben geholpen in de aanvangsperiode. Het cadootje gemaakt door de kleindochter van kunstenaar Werners (een vilten ‘halsketting’) werd met plezier in ontvangst genomen.

Bij Mieke Werners, textielkunstenaar, waren bezoekers veelal verbaasd en verwonderd. Wat kan men met wol en vilt zoal doen. Van de eyecatcher: hond bij de voordeur van haar atelier (‘Lion’o’), gemaakt van textiel, tot de vissen, de levensechte oude dame, de vogels, de gezichten op doek die drie dimensionaal in vilt/wol uitgevoerd zijn. Vergangelijkheid was daar in textiel uitgedrukt. Alles riep reacties op bij de vele bezoekers en dat bij …’textiel’. Jarenlang gezien als ambachtswerk in plaats van als kunst.

Werners heeft het geduld, de energie en de creativiteit om bijzondere werken te maken van textiel Dit werk is werk voor de collecties van musea! Zij en vele andere kunstenaars laten tot vandaag 18.00 uur hun werk zien(o.a. Zamenhofstraat 150, ateliergebouw).

Mieke Werners is verder met werk te zien, eind van de maand 22 t/m 31 oktober 2021, tijdens de Kunst10daagse in Bergen(en Bergen aan Zee) bij Artists aan Zee V(zalen Hotel Meyer).