NEDERLAND - Enige tijd geleden verscheen, bij Willems Uitgevers, een fantastisch boek voor de voetballiefhebber. Nu over enkele maanden het wereldbekertoernooi in Qatar van start gaat, een mooi moment om dit bijzondere boek nogmaals onder de aandacht te brengen.

Officieel wordt het de 22e editie van de wereldbeker, maar aangezien de Olympische Spelen van Antwerpen (1920), waarbij onze zuiderburen als winnaar uit de bus kwamen, Parijs (1924) en Amsterdam (1928) alle drie als 'officieuze wereldkampioenschappen' werden beschouwd door de media van toen, mogen we nu eigenlijk spreken van de 25e. Een officieus jubileum dus.

Onder de titel ‘111 legendarische voetbalhelden sinds 1920’ presenteert voetbalschrijver, Raf Willems, een reeks voetbalkanjers van ver terug in de tijd tot nu. Voetballers die stuk voor stuk ook wereldbekervedetten waren.

Het boek heeft een indrukwekkend formaat en telt maar liefst 250 pagina’s. Het is voorzien van een prachtige hardcover en een opvallende opmaak met kleur en, van elk van die voetbalhelden, foto’s. Werkelijk hét ultieme cadeau voor de voetballiefhebber, maar …. verzekert u zich van tevoren wel dat hij/zij het nog niet zelf heeft gekocht, want die kans is groot. Zeker nu, voor de gelegenheid, de prijs van dit fraaie boek is aangepast naar € 25,--!

Waarom nou 111 zult u denken. Welnu, het boek bevat 100 legendarische voetballers, één uitzonderlijk fenomeen die alle anderen oversteeg én, omdat die toch ook écht vermelding verdienen, 10 legendarische keepers. En wie zijn dan die honderd beste spelers uit de geschiedenis van het wereldvoetbal. Die tien keepers? Dat uitzonderlijke fenomeen? Welnu, één naam verklappen we hier alvast: Diego Maradona, een man die het voetbal overstijgt.

De auteur van dit bijzondere boek, Raf Willems, bestudeert sinds 1990 de levens van de legendarische voetballers. In zowel gloedvolle als tedere beschouwingen zet hij een persoonlijk profiel neer van de 111 beste spelers uit de geschiedenis van het wereldvoetbal.

‘111 legendarische voetbalhelden sinds 1920’ bevat echter niet slechts een opsomming van die 111 mannen (hopelijk zal er ooit ook een boek gewijd worden aan de voetbalheldinnen), maar ook veel, heel veel achtergrondinformatie, (voetbalgeschiedenis) en wetenswaardigheden die u wellicht nog nergens anders bent tegengekomen.

Zo wordt, ondanks het feit dat al sinds 1850 in competitieverband tegen een balletje wordt getrapt, de Olympische Spelen van 1920 (in Antwerpen) beschouwd als het begin van het moderne spel. Precies honderd jaar geleden wonnen de Rode Duivels goud en was Louis Van Hege - Luigi wegens vijf jaar Milan - de eerste vedette. Na hem volgden helden als Andrade, Sindelar, Meazza, Puskas, Di Stefano en Garrincha. Vanaf de jaren zestig van de twintigste eeuw barstte het voetbal open. De wereld maakte kennis met Best, Charlton, Pelé, Cruijff, Van Hanegem, Beckenbauer en Netzer.

Later passeerden Maradona, Dalglish, Platini, Gullit, Van Basten, Romario en Zidane de revue. Sinds 2000 scheerden Robben, Lahm, Iniesta, Cristiano Ronaldo, Lionel Messi en Courtois de hoogste toppen.

En zo hebben we tóch aardig wat namen van legendarische voetbalhelden, die u zult tegenkomen in ‘111 legendarische voetbalhelden sinds 1920’ prijsgegeven…. Een verrukkelijk boek in hardcoveruitvoering en foto’s verkregen via internationale fotopersagentschappen.

De auteur
Raf Willems (1960) is naast uitgever beroepshalve voetbalschrijver: auteur van boeken en blogs over voetbal, in feuilletonvorm als het ware. Zowel over het mondiale als het Belgische spel om de bal. Maar toch vooral gepassioneerd door die Beker met de Grote Oren, de bijnaam van de Europacup der Landskampioenen en later de Champions League.

Het boek
‘111 legendarische voetbalhelden sinds 1920’ is via alle reguliere kanalen te bestellen voor de gereduceerde prijs van € 25,-- alsmede via https://boeken.cafe/boeken/9789492419545/111-legendarische-voetbalhelden-sinds-1920/
ISBN: 9789492419545.