AMSTERDAM - De HAVENsafari, de bijzondere avontuurlijke verhalentour door de Havens van Amsterdam, gooit vanaf 25 juni aanstaande de trossen los voor een nieuwe reeks zomerse vaarten.


Organisator Ellen Klaus: “de HAVENsafari is een unieke boottocht die door het (normaal niet toegankelijke) westelijke havengebied van Amsterdam vaart. Deze zomer zijn vanaf de eerste zomerse zaterdag (25 juni) 11 nieuwe vaarten toegankelijk waarin het verhaal van de haven op ludieke wijze verteld wordt.

In de overdekte terminals worden de stoere havenmedewerkers bezongen door lieftallige operazangeressen en staat de geschiedenis van cacao-opslag en verwerking centraal.

Want de Amsterdamse haven is sinds mensenheugenis ‘s wereld grootste importhaven van cacao en wij gunnen de gasten een kijkje achter de schermen.

Onze gidsen laten de bezoeker met andere ogen naar dit onbekende gebied kijken waarin jaarlijks 600.000 ton cacao wordt overgeslagen. Cacaobonen liggen gemiddeld vier jaar te wachten in Amsterdam voor ze worden geperst tot poeder en boter. Daarna wordt er suiker toegevoegd en maken Zaanse bedrijven er letterlijk chocola van”.

De HAVENsafari prikkelt alle zintuigen. Daar draagt ook het comfortabele, deels overdekte schip, de Hembrug 1 by TAETS, incl. bar met hapjes en drankjes, aan bij. Met de HAVENsafari is een aanrader voor avonturenzoekers en levensgenieters die meer over dit onbekendere deel van Amsterdam willen ontdekken.