Nationale Horecadag, wat plaatsvind op 15 april 2020, organiseert samen met recruitmentadvies bureau AttitudeWorks een recruitment inspiratiedag, speciaal voor HR – en Recruitment professionals uit de horeca. Het wordt hét jaarlijkse evenement vol inspirationele gastsprekers op het gebied van recruitment.

Op 21 november is het Park Plaza Victoria Amsterdam het toneel van de eerste, jaarlijks terugkerende recruitment inspiratiedag voor de horeca. Het doel van deze dag is om alle HR, Recruitment – en hiring professionals tips & tricks te geven om in deze arbeidsmarktkrapte effectief horecatalent te vinden.

Samen sterk om nieuw horecapersoneel te vinden
Marjorie Woudenberg van AttitudeWorks legt uit waarom dit event in het leven is geroepen. “HR en recruitment collega’s in de horeca worden elke dag geconfronteerd met een ontzettend moeilijke arbeidsmarkt. Wij ervaren allemaal hetzelfde probleem, maar toch blijven wij vaak erg traditioneel in de manier waarop we talent zoeken en aantrekken. Het aantal vacatures zal alleen maar toenemen en het is dan ook tijd voor nieuwe manieren van recruiten. Wij hebben een selectie gemaakt van gastsprekers en bedrijven, stuk voor stuk experts op het gebied van recruitment en Employer Branding. Wij willen dat aanwezigen de zaal uitlopen met nieuwe manieren om de beste horecatalenten te vinden. Toegang is geheel gratis en iedereen is welkom.

Een indrukwekkende line up van gastsprekers
Onder de aanwezige gastsprekers is Maarten Brand, auteur van Hét Grote Stageboek en tevens Employer Branding expert. Maarten leert bedrijven zich aantrekkelijker te maken voor stagiaires en zal een inspirerende sessie geven over hoe je als bedrijf de beste stagiaires kunt vinden.

Leren vanuit andere branches
Met een vacature in de vorm van een nieuwsbericht op de hoofdpagina van het AD komen? Bluewave Recruitment lukte het en zal aanwezigen uitleggen hoe innovatief recruitment, met name via Social Media, vrijwel altijd resultaat kan geven.

Naast Bluewave is ook SVH, Stichting Vakbekwaamheid Horeca aanwezig. Daar opleiding – en certificering een steeds belangrijkere rol in de Employer Branding van horecabedrijven speelt, is SVH uitgenodigd om op dit gebied tips & tricks te geven.

Lesley van Opstal als keynote
Wie Lesley van Opstal op Linkedin volgt ziet al snel dat Lesley een unieke blik op de arbeidsmarkt heeft. Lesley stelt de werknemer centraal in het recruitment proces en deelt dagelijks pakkende vlogs en blogs. Naast Recruiter bij Gemeente Amsterdam, is Lesley oprichter van Sociale Helden. Een inspirerende gastspreker die een grote rol zal spelen op het Recruitment Event op 21 november.

Het event vind plaats op 21 november in het Park Plaza Victoria Amsterdam, van 09:00 tot 13:00.

Aanmelden is geheel gratis en kan via https://nationalehorecadag.nl/horeca-recruitment-inspiratiedag-2019/