ALKMAAR - Deelnemers aan de fiets-, hardloop- en wandelevenementen van Sportorganisatie Le Champion hebben in 2023 ruim 1,6 miljoen euro gedoneerd aan goede doelen. Jeroen Wouda, Senior Event Manager Le Champion: “Door het organiseren van toonaangevende sportevenementen hebben we in 2023 ruim 250.000 deelnemers in beweging gebracht. Het afgelopen jaar hebben we belangrijke stappen gezet, waardoor we goede doelen nog meer kunnen faciliteren om fondsen te werven. Het is voor ons belangrijk om ook op deze manier onze maatschappelijke rol te vervullen. We zijn trots op het mooie bedrag en de bijdrage door onze deelnemers’’.


Deelnemers zetten zich in voor het goede doel

Aan alle sportevenementen die Le Champion organiseert, is een goed doel gekoppeld. Deelnemers kunnen daar bij inschrijving een vrijwillige bijdrage aan leveren. Sinds september 2023 is Le Champion een samenwerking aangegaan met Supporta. Hierdoor kunnen deelnemers naast de donatiemogelijkheid in de inschrijfmodule, ook zelf een eigen actiepagina aanmaken om zo meer geld op te halen voor een gekozen goed doel. Dit alles bij elkaar heeft maar liefst 1,6 miljoen aan goede doelen opbrengsten opgehaald.

ANBI

Goede doelen die in 2023 zijn gesteund, hebben een ANBI-status (algemeen nut beogende instelling) en zijn op verschillende terreinen actief; van gezondheid, welzijn tot natuurbeheer. Naast grote goede doelen worden ook lokale projecten in Noord-Holland ondersteund.

Hardlopen

Deelnemers aan de TCS Amsterdam Marathon hebben een recordbedrag van € 1.122.370,- bij elkaar gerend voor onderzoek naar kanker in samenwerking met KWF Kankerbestrijding en het Amsterdam UMC Cancer Center Amsterdam. Bij de Zandvoort Circuit Run is er een prachtig bedrag van € 34.000,- opgehaald voor Villa Joep. Een opbrengst van € 18.400,- bij de Dam tot Damloop werd gedoneerd aan MIND Us.

Fietsen

Bij de Ronde van de Westfriese Omringdijk is er een recordbedrag van € 11.205,- gedoneerd aan KWF. Het Longfonds mocht namens de Saxo Dam tot Dam FietsClassic deelnemers een cheque in ontvangst nemen van € 6.000,-. Tijdens de Omloop van Zandvoort hebben fietsers zich ingezet voor Stichting ALS Nederland en doneerden € 5.549,50.

Wandelen

KiKa was dit jaar voor het eerst titelpartner en goede doel bij de KiKa Haarlem City Walk wat resulteerde in een recordbedrag van € 63.204,-. Bij de Pink Ribbon Dam tot Dam Wandeltocht werd een fantastisch bedrag van € 392.539,- gedoneerd aan Pink Ribbon. Deelnemers aan de Wandel4daagse Alkmaar hebben een mooi bedrag van € 14.043,- bij elkaar gewandeld voor ’t Praethuys Alkmaar.

Le Champion; één van de grootste sportverenigingen van Nederland

Met 16.000 leden en jaarlijks meer dan 250.000 deelnemers aan de sportevenementen is Le Champion één van de grootste sportverenigingen van Nederland. Hier werken 35 professionals in samenwerking met 3.500 vrijwilligers jaarlijks aan grote én kleine sportevenementen op hardloop, fiets- en wandelgebied. Bekende evenementen zijn de Dam tot Damloop, NN Egmond Halve Marathon, Zandvoort Circuit Run, TCS Amsterdam Marathon, Ronde van de Westfriese Omringdijk, Ronde van Noord-Holland, Saxo Dam tot Dam FietsClassic, Egmond Wandel Marathon, Pink Ribbon Dam tot Dam Wandeltocht, Wandel4daagse Alkmaar en de Fjoertoer Egmond.