Stichting Opkikker kleurt diverse kinderafdelingen in ziekenhuizen rood met hartjesballonnen. Met deze Valentijnsactie zorgt Stichting Opkikker ervoor dat de liefde wordt gedeeld met alle kinderen die op dit moment in het ziekenhuis liggen en een extra beetje liefde kunnen gebruiken.


Op maandag 13 februari bezoekt Stichting Opkikker het Flevoziekenhuis in Almere met 50 hartjesballonnen. Daarnaast worden er van 11 tot en met 14 februari nog veertien andere ziekenhuizen bezocht. De kinderen die in deze ziekenhuizen liggen, krijgen een ballon. Stichting Opkikker hoopt hiermee, ondanks alles, een lichtpuntje te kunnen verzorgen. In totaal worden er 750 ballonnen door heel Nederland verspreid.

Stichting Opkikker zet zich in voor gezinnen met een langdurig ziek kind. Als je kind vaak ziek is, dan bestaat jouw wereld uit veel zorgen en onzekerheden. Ieder lichtpuntje helpt deze gezinnen om weer kracht te vinden om door te gaan. Stichting Opkikker verzorgt deze lichtpuntjes. Door het organiseren van Opkikkerdagen, maar ook door bijvoorbeeld het verzorgen van deze actie voor Valentijnsdag.