AMSTERDAM - Het is de grootste angst van iedere ouder: horen dat jouw kindje niet helemaal gezond is! Dit overkwam ook Karin, moeder van hartekind Wes (1,5 jaar). Wes is geboren met een ongebruikelijke combinatie van verschillende hartafwijkingen en is één van de 25.000 kinderen in Nederland met een hartafwijking.


Karin vertelt: "Tijdens de 20-wekenecho waren wij ervan overtuigd dat alles goed zou zijn. Tot de echoscopiste aangaf dat ze de linker longslagader niet kon vinden. De gynaecoloog in het ziekenhuis stelt daarna vast dat bij Wes de aansluiting van de grote bloedvaten in het hart verkeerd is gegaan. Wes zou daarom kort na zijn geboorte een openhartoperatie moeten ondergaan. Zolang hij in mijn buik zat was er niets aan de hand, maar na de geboorte zou hij binnen een paar dagen zuurstoftekort krijgen en overlijden. Onze wereld stortte in. We waren doodsbang dat we ons ventje zouden kwijtraken."

De schrok als je kind een hartafwijking blijkt te hebben, is niet te beschrijven. Voor ons had het enorm geholpen als we op voorhand meer duidelijkheid hadden gehad over wat Wes precies had en wat hem te wachten stond. Die onzekerheid maakt je namelijk nog angstiger dan je al bent. Maar daar is meer onderzoek voor nodig”.

Stichting Hartekind
Voor Wes en andere hartekinderen is een grotere overlevingskans en betere kwaliteit van leven ontzettend belangrijk. Om deze doelen te kunnen bereiken, moeten artsen complicaties restafwijkingen, hartfalen, hartritmestoornissen, hersenschade en ontwikkelingsproblemen beter leren begrijpen, behandelen en voorkomen. En hiervoor is onderzoek nodig. Stichting Hartekind financiert dit levensbelangrijke onderzoek, organiseert/ondersteunt evenementen en initiatieven voor dit doel en geeft voorlichting aan ouders. Zo komt een wereld waarin hartekinderen onbezorgd kind kunnen zijn, steeds dichterbij.

Steun Stichting Hartekind en maak met uw bijdrage onderzoek naar hartafwijkingen mogelijk. Denk met uw hart, geef met uw hart. Word nu donateur.

www.hartekind.nl/doneer