NEDERLAND - Stichting Bevordering Huisdierenwelzijn krijgt dag en nacht, zeven dagen per week, steunaanvragen binnen voor acuut zieke of gewonde huisdieren van eigenaren die in ernstige minima situatie verkeren (door langdurige ziekte, verlies baan of andere nare situatie). Zij kunnen een acute behandeling of operatie van hun geliefde huisdier niet bekostigen en zitten met de handen in het haar.


De stichting bespreekt de acute medische situatie van het huisdier met de dierenarts en onderhandelt de tarieven. Ze doet een toezegging voor een bijdrage rechtstreeks aan de dierenkliniek, zodat de behandeling snel kan worden ingezet. Dierenartsen kunnen de stichting 24/7 telefonisch bereiken voor een dier in acute nood.

Kater Tijgertje moest een spoedoperatie ondergaan. het kwam bij de dierenarts met een pijnlijk gezwolle oog. Er bleek een takje in het oog vast te zitten. helaas was het oog niet te redden en moest het worden verwijderd. Zo heeft elke aanvraag die de stichting binnenkrijgt een verhaal, van orthopedische siituaties tot acute inwendige problemen.

Ons doel is dat het huisdier na behandeling weer gezond terug kan naar het baasje in vertrouwde omgeving. Door snel te handelen kan worden voorkomen dat het dier onnodig lijdt, in een asiel belandt of erger, moet inslapen.

De stichting kan alleen een toezegging voor steun doen als haar budget hiervoor toereikend is. Ze is voornamelijk aangewezen op particuliere giften. Ze krijgt geen subsidies of gelden van goede doelen loterijen.

4 oktober Dierendag is voor huisdiereigenaren een belangrijke dag. Ze geven hun beste maatje extra aandacht, met lekker hapje of fijne wandeling.

Op deze bijzondere dag vraagt onze stichting u om een donatie te willen doen voor minima huisdieren in nood, zodat wij meer dieren kunnen laten behandelen. Elk dier verdient een blije en gezonde toekomst.

Helpt u ons helpen? Ons werk doen wij volledig onbezoldigd. Stichting Bevordering Huisdierenwelzijn is een ANBI en CBF Erkend Goed Doel. Naast het bieden van acute medische steun doen we meer. Lees meer op onze website www.huisdierenwelzijn.nl

Heeft u een vraag over ons werk, neem gerust met ons contact op via info@huisdierenwelzijn.nl