AMSTERDAM - Wethouder Pieter Litjens, directie van RAI Amsterdam en GVB verwelkomden op vrijdag 17 maart de heer Jan Kooy uit Soest als 100.000ste P+R bezoeker bij RAI Amsterdam. Deze mijlpaal werd gevierd in het vernieuwde RAI P+R informatiepunt. Tegelijk werd het contract voor de komende drie jaar ondertekend.

Wethouder Pieter Litjens (Verkeer en Vervoer) is zeer tevreden over de samenwerking met RAI Amsterdam en het GVB: “RAI Amsterdam vervult een belangrijke rol voor het parkeren in Amsterdam. Direct gelegen aan de A10, vangt RAI met P+R veel autoverkeer af dat anders de stad in rijdt. Met de toekomstige Noord/Zuidlijn, halte Europaplein, op loopafstand, meer parkeerplekken voor P+R dan de afgelopen jaren en uitgebreidere openingstijden vervult de P+R RAI een belangrijke functie voor de stad”.

Jan van den Bosch, directeur Convention Centre bij RAI Amsterdam vult aan: “Wij werken graag mee om de stad duurzamer te maken. Als wij geen grote evenementen in huis hebben, zetten wij onze parkeerfaciliteiten graag in als P+R locatie. Recent hebben wij onze parkeerfaciliteiten geoptimaliseerd waardoor wij P+R nog flexibeler kunnen inzetten. Zo is het aantal P+R betaalautomaten uitgebreid en hebben wij meer parkeercapaciteit sinds de opening van onze nieuwe parkeergebouw in oktober 2016. Bovendien heeft RAI Amsterdam vanaf vandaag een P+R informatiepunt met informatievoorziening alleen voor P+R”.

P+R

Bezoekers parkeren op werkdagen vanaf 10.00 uur en in het weekend voor slechts 1 euro per 24 uur in de parkeergarages van RAI Amsterdam. Zij reizen tegen een gereduceerd tarief met het GVB of met eigen OV chipkaart, naar het centrum van Amsterdam. Het beleid is erop gericht dat het aantal P+R parkeerplekken de komende jaren uit te breiden door onder andere slim gebruik te maken van al bestaande parkeerplekken. Jaarlijks parkeren 500.000 auto’s op een van de bestaande P+R locaties. In totaal zijn er sinds 2014 7 P+R locaties in de stad: Arena, Zeeburg (I en II), Olympisch Stadion, Sloterdijk, Bos en Lommer, RAI en VUmc.