AMSTERDAM - Vandaag, vrijdag 25 september, heeft burgemeester Halsema de Zilveren Medaille uitgereikt aan Alex Mulder, oprichter van uitzendbureau Unique en investeringsmaatschappij Amerborgh. De Zilveren Medaille is uitgereikt in Felix Meritis.


In 1972 startte de heer Mulder als jonge ondernemer, in een pand naast Felix Meritis, zijn uitzendbureau Unique. Bijzonder was dat hij niet alleen naar diploma’s keek, maar vooral de mens centraal stelde. De overname van de uitzendbureaus Content en Start resulteerde in het bedrijf USG People, waaraan hij in ruim 30 jaar leiding gaf. Onder zijn leiding groeide USG People uit tot een Europees opererend, beursgenoteerd bedrijf dat actief is in de werving en selectie, uitzendwerk, detachering en Human Resources diensten.

De liefde voor kunst en cultuur was voor hem altijd als een belangrijke motivator en inspirator. Hij zette zich in voor kunst en cultuur binnen en buiten Amsterdam en verbond het succes van zijn bedrijf nadrukkelijk aan de ondersteuning van de kunsten.

In 2007 richtte Mulder Amerborgh op, een beheersmaatschappij die investeert in mensen, bedrijven en cultuur. Amerborgh investeert in de panden en programmering van De Nieuwe Liefde, Felix Meritis, Het Compagnietheater en de Rode Hoed: plekken voor culturele en maatschappelijke programma’s met veel aandacht voor inclusie en diversiteit. Amerborgh investeert ook buiten de stadsgrenzen, zoals in de musical Soldaat van Oranje en in de ontwikkeling van het Hemterrein in Zaandam. Ook maakte Bachliefhebber Mulder ‘All of Bach’ mogelijk, waardoor online wereldwijd gratis uitvoeringen van Bach kunnen worden bekeken en beluisterd.

De Zilveren Medaille is de erkenning voor alle inspanningen van de heer Mulder gedurende een periode van bijna vijftig jaar voor cultuur en economie, waarmee hij aanzienlijk heeft bijgedragen aan de leefbaarheid van Amsterdam en omstreken.