AMSTERDAM - Vandaag, vrijdag 18 september, heeft locoburgemeester Simone Kukenheim de Zilveren Medaille uitgereikt aan Dennis Gebbink, oprichter van sportclub Only Friends en initiatiefnemer van het Friendship Sports Centre. De Zilveren Medaille is uitgereikt in de ambtswoning.


De heer Gebbink heeft in 2000 sportclub Only Friends opgericht, omdat hij voor zijn lichamelijk gehandicapte zoon geen passende sportclub kon vinden. Sportclub Only Friends is voor kinderen en jongeren met een beperking of chronische ziekte. Only Friends telt inmiddels circa 800 leden en bestaat uit 26 verschillende takken sport. Gebbink ontwikkelde daarnaast ook sportprogramma’s voor ouderen (Older Friends) en voor kinderen met overgewicht (Friends in Shape).

Grote bedrijven en fondsen verbonden zich aan de organisatie en verschillende bekende Nederlanders zijn ambassadeur van sportclub Only Friends (Special Friends). In navolging van Only Friends Amsterdam zijn er ook vestigingen in Utrecht, Limburg en de Achterhoek.

De heer Gebbink is initiatiefnemer van het Friendship Sports Centre, het enige sportcentrum in Europa dat volledig uitgerust is voor kinderen en jongeren met een beperking.

De heer Gebbink ontvangt de onderscheiding voor zijn inzet om kinderen met een beperking of chronische ziekte in een veilige omgeving.