AMSTERDAM - Op donderdag 14 december werd het startschot gegeven voor project Karmijn aan de Louwesweg in Nieuw-West: 110 woningen voor studenten en statushouders.

Project Karmijn bestaat uit herbruikbare units, 88 studio’s en 22 tweepersoons appartementen. De helft is voor studenten, de andere helft voor statushouders. Per verdieping is er een ruimte om elkaar te ontmoeten. De studenten en statushouders aan de Louwesweg ondernemen gezamenlijk activiteiten en streven naar een veilige, schone en fijne woonomgeving.

Iedereen in de stad

Samen met de woningcorporaties zorgt de gemeente voor tijdelijke huisvesting voor starters op de woningmarkt zoals studenten en statushouders. Karmijn is één van de negen tijdelijke nieuwbouwlocaties die Amsterdam oplevert. Door tijdelijke huisvesting kan iedereen in de stad wonen, ongeacht afkomst of de dikte van je portemonnee.

Meer lezen

Het huisvesten van statushouders is een landelijke taak. In 2017 lukte het om alle 1112 statushouders een huis in Amsterdam te bieden. De komende jaren worden er in totaal 5.400 tijdelijke woningen gebouwd voor starters op de woningmarkt zoals jongeren en statushouders.