AMSTERDAM - Vorige week is bij een controle door de gemeente Amsterdam op de kwaliteit van een woonpand in Amsterdam Centrum ernstig achterstallig onderhoud en een brandgevaarlijke situatie aangetroffen. Het pand was zo brandonveilig dat de bewoners gevaar liepen. Zij konden daarom niet in de woning blijven en zijn op last van de gemeente door de eigenaar ergens anders in Amsterdam ondergebracht.

Huizen moeten voldoen aan een wettelijk bepaalde minimumkwaliteit, zodat bewoners er veilig en gezond kunnen wonen. De gemeente besteedt extra aandacht aan woningkwaliteit en bekijkt in alle stadsdelen de buitenkant van panden; als de buitenkant aanleiding geeft om te denken dat er binnen ook iets aan de hand kan zijn, wordt er verder gekeken. Zo ook bij dit pand, waar geen goede vluchtwegen bleken te zijn, elektriciteitsdraden los lagen en waar gebrekkige ventilatie was in de kamers en badkamer.

Achterstallig onderhoud?
Woont u ook in een huis met achterstallig onderhoud, neem dan contact op met de huiseigenaar of VvE. Als u daar hulp bij nodig heeft, kunt u gratis terecht bij !WOON. Niet tot een oplossing gekomen? Dan kunt u dit melden bij Meldpunt Woningcheck.