AMSTERDAM - Op woensdag 21 november brengt president Halimah van Singapore een staatsbezoek aan Amsterdam. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima heten de president en haar echtgenoot officieel welkom op de Dam. Er zijn ceremoniële activiteiten, waaronder een kranslegging. Dit zorgt voor verkeershinder rondom de Dam.

Tussen ongeveer 7.00 en 13.00 uur is de doorgaande route vanaf het Mr. Visserplein-Amstel-Rokin-Dam-Damrak afgesloten voor autoverkeer. Dit geldt ook voor de Damstraat vanaf de Oudezijds Voorburgwal. Op de Nieuwezijds Voorburgwal en de Spuistraat moet u rekening houden met verkeershinder.

Voor bestemmingsverkeer wordt de Doelenstraat tijdelijk tweerichtingsverkeer. De parkeergarages van De Bijenkorf en Hotel Krasnapolsky zijn tot ongeveer 13.00 uur niet bereikbaar.

Geen bevoorrading van winkels en horeca
Vanwege de afsluitingen kunnen winkels en horeca op en rond de Dam, Paleisstraat, Damstraat, Damrak, Nieuwendijk, Kalverstraat, Rokin en Amstel, niet bevoorraad worden. Wij vragen u uw leveranciers hiervan tijdig op de hoogte te brengen.