AMSTERDAM - Het NK Tegelwippen is weer begonnen. Van 21 maart tot en met 31 oktober kunnen alle gemeenten in Nederland meestrijden om ‘de Gouden Tegel’. De gemeente die per inwoner de meeste tegels verruilt voor groen, wint. Natuurlijk doet Amsterdam weer mee. Wip die tegels uit uw tuin en help ons naar de overwinning. Wij halen uw tegels op.

In 2021 zijn er, met ruim 170.000 gewipte tegels, bijna 2 Johan Cruijff Arena's aan groen bijgekomen. U kunt ons helpen deze score dit jaar te verbeteren.

Tegels gratis opgehaald

In april, mei, juni, september en oktober halen we uw tuintegels op. Meedoen gaat als volgt:

  • Meld uw tegels aan voor de ophaaldag die u uitkomt.
  • Wip tegels uit uw tuin om plaats te maken voor groen.
  • Zet uw tegels op de hoek van uw straat en we halen ze gratis bij u op.

Kijk voor de ophaaldagen per stadsdeel en om uw tegels aan te melden op rainproof.nl/tegelservice.

De kop is eraf

We hebben de start van het NK natuurlijk niet zomaar voorbij laten gaan. De eerste 750 tegels werden gewipt aan de Krijn Taconiskade op IJburg. In totaal wordt hier 250 m2 aangepakt; ruim 2.750 tegels maken plaats voor 7 nieuwe groenperken.

Meer groen is koel

Als u tegels uit uw tuin haalt, komt er meer ruimte voor groen. Veel groen en minder tegels helpen uw tuin én de stad koeler te houden. Zo geniet u tijdens de zomer van een koelere tuin. Ook loopt het regenwater beter weg en krijgt uw tuin weer bezoek van vogels. Goed voor u én voor de stad.

Meer weten