AMSTERDAM - Ook Amsterdam wordt hard geraakt door de coronacrisis. Het is voor veel mensen een zware tijd, maar de crisis brengt ook het beste in mensen naar boven.


Vanaf het begin waren er veel Amsterdammers, ondernemers en organisaties die iets voor anderen willen doen. Van boodschappenhulp tot online sporten. De gemeente Amsterdam wil deze initiatieven graag ondersteunen met het nieuwe digitale platform www.wijamsterdam.nl, dat vanaf nu online is. Op het platform staat informatie over tal van initiatieven, en Amsterdammers kunnen ook een eigen plan inbrengen of hulp aanbieden.

Zo is er het aanbod te vinden van Abdelhamid Idrissi - Amsterdammer van het jaar 2019 - die gezinnen maaltijdpakketten, internet, bijles en boodschappenhulp biedt met hulp van bedrijven als de Rabobank, KPN, Shell en de vrijwilligerscentrale. Carleen de Lange is de Facebookgroep Coronahulp Betondorp gestart, samen met Sociaal Kapitaal Amsterdam: veertig vrijwilligers helpen met eten koken, de hond uitlaten of met een praatje. Kim en Karien van buurthuis Cybersoek helpen met 55 vrijwilligers Amsterdammers met allerlei computervragen over bijvoorbeeld videobellen.

Burgemeester Femke Halsema: “Het is mooi om te zien dat Amsterdammers ondanks de zorgen ook veerkrachtig zijn en zelf initiatief nemen om elkaar in deze moeilijke tijd helpen. Het platform brengt deze initiatieven samen, zodat zoveel mogelijk mensen en organisaties elkaar zo goed mogelijk kunnen helpen.”

Kijk voor het insturen van een initiatief en voor meer informatie op www.wijamsterdam.nl