AMSTERDAM - Komende week beginnen de scholen weer. Met de start van het nieuwe schooljaar wordt het weer een stuk drukker in het verkeer. Om weggebruikers aan te sporen extra alert te zijn op kinderen in het verkeer, start Stadsdeel West met de ‘Wij gaan weer naar school’ campagne.

Aan het begin van het schooljaar zitten veel kinderen vol met vakantieverhalen en zijn ze gespannen voor het nieuwe schooljaar. Hierdoor zijn ze misschien minder alert op het verkeer. Ook lopen en fietsen veel kinderen een nieuwe route naar school. Dat is wennen! De campagne maakt weggebruikers alert op de schoolgaande kinderen.

Dick Bruna
Bij de campagne is gebruik gemaakt van de herkenbare tekeningen en figuren van Dick Bruna. De illustraties spreken tot de verbeelding voor jong en oud en wekken de associatie met kinderen. Hierdoor wordt het rijgedrag van weggebruikers beïnvloed. De campagne van Leer in het Verkeer is vanaf 31 augustus 2 weken zichtbaar op diverse borden in stadsdeel West. Daarnaast plaatsen 24 basisscholen een ‘Wij gaan weer naar school’ beachflag in de directe schoolomgeving.