AMSTERDAM - Sinds 2 dagen ligt een deel van de Weteringschans weer open en meteen struikelt er door slecht wegdek een oudere Amsterdammer. In dit geval een van de duwers van de Partij van de Ouderen!


Het is een van de speerpunten van de Partij van de Ouderen; ‘een veilige stad voor iedereen’. Iedereen die ouder is en in Amsterdam woont let extra op en toch kan dit gebeuren. Gonny van Oudenallen, duwer van de Partij van de Ouderen liep langs de aangegeven paden, in verband met de werkzaamheden daar, op de weer opengegooide Weteringschans.

“Het leek net een tekenfilm-scene; man stapt op plank(in dit geval een flexibele ondermat) die niet 100% plat ligt, daardoor wipte de plank/mat iets omhoog en de volgende die net op de plank wilde stappen, kon niet op tijd een stap terug doen. Terwijl die opwippende plank gelijk terugsloeg omdat de persoon voor haar net een stap verder liep op die plank. De plank kwam dus op de tenen van die persoon. Waardoor zij haar evenwicht verloor. En rechtstandig naar beneden klapte. Niet te filmen; het was een harde klap.” Aldus een andere voorbijganger.

Met 2 blauwe knieën, pijnlijke tenen, een blauwe elleboog, een pijnlijke hand, een stijve nek door de klap op te vangen en een gekneusde en verwonde pink, is Van Oudenallen niet echt blij. Naast de schrik lijkt het ‘mee te vallen’. Toch is dit niet leuk, “De stad ligt zo open dat al doe je voorzichtig als bewoner het lijkt of men bij de gemeente dingen onvoldoende controleert. Dit kan straks weer gebeuren!”

“Woensdag hebben we een leuke afsluitingsavond met de hele groep van de Partij van de Ouderen.. allen hard gewerkt. Wil van Soest is geweldig en gezond; maar ikzelf had in een betere fysieke conditie daar heen willen gaan. Mijn advies aan ambtenaren; check en dubbelcheck bij aanpassingen van de routes, dit had ook en jongere Amsterdammer kunnen overkomen. Voor niemand is dit leuk.!”

De klacht is doorgegeven aan de betreffende dienst. In de hoop dat niet een ander hetzelfde overkomt voor het probleem van de opwippende plank opgelost is…