AMSTERDAM - Van maandag 5 februari t/m zaterdag 10 februari 2018 werken we aan de Prinsengracht ter hoogte van het Franse Consulaat. We brengen nieuwe bestrating aan tussen de Vijzelgracht en de ventweg bij Maison Descartes/Franse Consulaat.
  • Op maandag 12 februari beginnen we met de herinrichting van de ventweg langs de Vijzelgracht. We werken dan vanaf de Prinsengracht tot de Nieuwe Weteringstraat en gaan uit van ongeveer twee weken per bouwblok. Voor doorgaand fietsverkeer geldt deze periode een omleiding.

Wanneer

  • 5-10 februari werk aan de Prinsengracht (even zijde) bij aansluiting op Vijzelgracht.
  • Vanaf 12 februari werk aan de ventweg op de Vijzelgracht.
  • Het volledige werk aan de Vijzelgracht is half april klaar.

Bereikbaarheid en gevolgen voor verkeer

  • Van 5 februari tot 10 februari is de Prinsengracht ter hoogte van de Vijzelgracht voor al het verkeer afgesloten. Doorgaand verkeer vanaf de Spiegelgracht wordt omgeleid via de Leidsegracht. Bestemmingsverkeer is toegestaan en rijdt af via de Weteringstraat. Fietsers vanaf de Weteringbuurt kunnen via de Spiegelgracht naar het centrum rijden of de doorsteek ter hoogte van de 3e Weteringdwarsstraat gebruiken.
  • Vanaf maandag 12 februari beginnen we met de herinrichting van de ventweg langs de Vijzelgracht. Dit betekent dat doorgaand fietsverkeer over de ventweg niet mogelijk is. De 2e en 3e Weteringdwarsstraat zijn doodlopend op het moment dat we tussen deze straten aan het werk zijn.

Contact

U kunt contact opnemen met: Project Rode Loper, Terry van Dijk, terry.van.dijk@amsterdam.nl, telefoon 06 51 51 88 52