WATERLAND - Op zaterdag 7 juli is de vijfde editie van de Waterlandloop: dé hardloopwedstrijd door Waterland. De Waterlandloop start vanaf het Waterlandplein in Amsterdam Noord en gaat voor een groot deel door het natuurgebied Waterland. Ook is er de Sport- en gezondheidsmarkt waar u informatie kunt krijgen over gezondheid, gezonde voeding en sportverenigingen in de buurt. De verschillende workshops, wedstrijden en demonstraties maken deze sportieve dag compleet.

De Waterlandloop gaat net als voorgaande jaren ook over het sportterrein van het Friendship Sports Centre, een uniek sportcentrum voor mensen met een beperking en de thuisbasis van sportclub Only Friends. De doelstelling van sportclub Only Friends is om kinderen en jongeren met een beperking uit Amsterdam en omstreken de mogelijkheid te bieden om georganiseerd te sporten in een eigen, veilige en vertrouwde omgeving.

Start
De Waterlandloop start om 13.30 uur met een kinderloop van 400 meter. Aansluitend om 14.00 uur start de loop voor volwassenen. Er is de keuze uit een 5 km of 10 km loop. De kosten voor deelname zijn 5 euro voor volwassen en 1 euro voor kinderen (t/m 12 jaar). De volledige opbrengst van de Waterlandloop gaat naar stichting Only Friends. De Sport- en gezondheidsmarkt is van 13.00 uur tot 17.00 uur.

Inschrijven
De online inschrijving is gesloten, maar tot vrijdag 6 juli kan nog worden ingeschreven in Huis van de Wijk, Waterlandplein 302 tussen 16.00 - 20.00 uur. Op de dag van de loop kan inschrijven nog tot 12.30 uur bij Huis van de Wijk aan het Waterlandplein.

Organisatie
De Waterlandloop wordt georganiseerd door de gemeente Amsterdam in samenwerking met de Waterlandpleinbuurt en Feel It Events.