AMSTERDAM - Vandaag, vrijdag 4 november 2022, is Marita Alijda Janssen-van Soomeren benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Mevrouw Janssen-van Soomeren ontving de Koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Femke Halsema.


Al vijfentwintig jaar doet mevrouw Janssen-van Soomeren vrijwilligerswerk bij diverse ouderenzorginstellingen. Zo ook bij De Schutse, een woonzorgcentrum in Amsterdam Slotervaart.

Mevrouw Janssen-van Soomeren draagt met veel toewijding bij aan het welzijn en welbevinden van de bewoners van het centrum, en van thuiswonende ouderen met dementie. Mevrouw Janssen- van Soomeren schenkt koffie en zet eten klaar, en helpt bij het organiseren van activiteiten, zoals samen knutselen, een spelletje doen, een praatje maken of excursies.

Mevrouw Janssen-van Soomeren is een toegewijde vrijwilliger die een steunpilaar is voor zowel de bewoners en de bezoekers, als voor het team verzorgenden.

Orde van Oranje-Nassau

De onderscheiding wordt verleend aan personen die zich lange tijd persoonlijk verdienstelijk hebben gemaakt voor de maatschappij, de Staat of het Koninklijk Huis. Er zijn zes graden in de Orde van Oranje-Nassau: Ridder Grootkruis, Grootofficier, Commandeur, Officier, Ridder en Lid.