AMSTERDAM - Vandaag, 14 mei 2022, is Bertus Frederik Hester-Tempert benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Hij ontvangt de koninklijke onderscheiding vanwege zijn jarenlange inzet voor mensen met hiv. Hester-Tempert ontving de onderscheiding uit handen van locoburgemeester Rob Jorg van gemeente Utrechtse-Heuvelrug.


Hester-Tempert zet zich al meer dan dertig jaar in voor mensen met hiv. Zo werkte hij lange tijd voor het Aidsfonds en was hij jarenlang buddy en mantelzorger bij de Schorerstichting. Hij hielp bij huishoudelijke taken, ondersteunde bij ziekenhuisbezoeken en bood een luisterend oor. Daarnaast organiseerde Hester-Tempert activiteiten voor mensen met hiv en een migratieachtergrond en gaf hij voor de Hiv Vereniging Nederland voorlichting over drugs en hiv. Bij die vereniging is hij vanaf 2017 voorzitter.

Vanwege zijn jarenlange inzet voor mensen met hiv is Hester-Tempert benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Orde van Oranje-Nassau

De onderscheiding wordt verleend aan personen die zich lange tijd persoonlijk verdienstelijk hebben gemaakt voor de maatschappij, de Staat of het Koninklijk Huis. Er zijn zes graden in de Orde van Oranje-Nassau: Ridder Grootkruis, Grootofficier, Commandeur, Officier, Ridder en Lid.