AMSTERDAM - Vandaag, 13 april 2022, is Rob Becker benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Hij ontvangt de koninklijke onderscheiding vanwege zijn jarenlange inzet voor kwetsbare kinderen over de hele wereld. Becker ontving de onderscheiding uit handen van locoburgemeester Marjolein Moorman.


Sinds 2005 zet Becker zich in voor Aflatoun International, dat jaarlijks voor meer dan 10 miljoen kinderen in meer dan 100 landen sociaal en financieel onderwijs aanbiedt, gericht op veerkracht, zelfredzaamheid en ondernemerschap.

Becker was verantwoordelijk voor de professionalisering van de organisatie. Hij organiseerde de eerste fondsenwervingsactiviteiten en sprak zijn eigen netwerk aan om de nieuwe organisatie te helpen opbouwen. Hij zorgde ervoor dat Aflatoun momenteel het wereldwijde kenniscentrum is voor sociaal en financieel onderwijs.

Met Aflatoun bracht Becker hoop, zelfvertrouwen en perspectief in het leven van vele kinderen en jongeren, overal ter wereld. Hij wist de organisatie door lastige financiële tijden én door een coronacrisis te loodsen.

Vanwege zijn inzet en toewijding aan kwetsbare kinderen over de hele wereld is Rob Becker genoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Orde van Oranje-Nassau

De onderscheiding wordt verleend aan personen die zich lange tijd persoonlijk verdienstelijk hebben gemaakt voor de maatschappij, de Staat of het Koninklijk Huis. Er zijn zes graden in de Orde van Oranje-Nassau: Ridder Grootkruis, Grootofficier, Commandeur, Officier, Ridder en Lid.