AMSTERDAM - Vandaag, 3 juli 2022, is Ernestine Nahumury-Comvalius benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Zij ontvangt de koninklijke onderscheiding vanwege haar belangrijke rol in het toegankelijk maken van kunst en cultuur voor de inwoners van Amsterdam Zuidoost. Comvalius ontving de onderscheiding uit handen van locoburgemeester Touria Meliani.


Ernestine Comvalius werkte ruim tien jaar als directeur van het Bijlmer Parktheater. Met grote bevlogenheid bracht zij makers en publiek bij elkaar. Vanuit haar persoonlijke betrokkenheid zette zij vooral in op de erkenning van de cultuur en cultuurbehoefte van mensen met een niet-westerse achtergrond.

Met de inclusieve programmering van het Bijlmer Parktheater bereikte Comvalius een nieuw publiek, maar zorgde ze achter de schermen ook voor een juiste afspiegeling van de samenleving in acteursgroepen en het personeelsbestand van het theater.

Comvalius was ook algemeen secretaris van de Nederlandse Associatie voor Podiumkunsten.

Vanwege haar inzet voor het toegankelijk maken van kunst en cultuur voor iedereen is Ernestine Nahumury-Comvalius benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Orde van Oranje-Nassau

De onderscheiding wordt verleend aan personen die zich lange tijd persoonlijk verdienstelijk hebben gemaakt voor de maatschappij, de Staat of het Koninklijk Huis. Er zijn zes graden in de Orde van Oranje-Nassau: Ridder Grootkruis, Grootofficier, Commandeur, Officier, Ridder en Lid.