AMSTERDAM - Vandaag, 25 maart 2023, is Johan Vriend benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hij ontving de koninklijke onderscheiding voor zijn jarenlange inzet als vrijwilliger op Volkstuinpark De Bretten. De onderscheiding werd uitgereikt door locoburgemeester Hester van Buren tijdens de start van het tuinseizoen op het volkstuinpark. Zij roemde de heer Vriend als de "haarlemmerolie van de vereniging".


Vriend zet zich al meer dan 15 jaar in als vrijwilliger op volkstuinpark De Bretten. Hij verzorgt twee dagen per week het onderhoud van het park, coördineert de werkzaamheden op de vaste klusochtenden voor leden, en is altijd beschikbaar om andere tuinders te helpen en advies te geven. Vriend kent iedereen en heeft veel kennis van de geschiedenis van De Bretten.

Vanwege zijn jarenlange inzet als vrijwilliger is Johan Vreemd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje -Nassau.

Orde van Oranje-Nassau

De onderscheiding wordt verleend aan personen die zich lange tijd persoonlijk verdienstelijk hebben gemaakt voor de maatschappij, de Staat of het Koninklijk Huis. Er zijn zes graden in de Orde van Oranje-Nassau: Ridder Grootkruis, Grootofficier, Commandeur, Officier, Ridder en Lid.