AMSTERDAM - Vandaag, 8 juli 2021, heeft de heer Mickey Samardzic uit handen van stadsdeelbestuurder Micha Mos de Amsterdamspeld ontvangen wegens zijn jarenlange inzet voor het amateur- en jeugdvoetbal in Amsterdam.


De heer Samardzic richtte in 1990 de eerste Nederlandse privé-voetbalschool op. Naast individuele- en groepstrainingen konden voetballers na blessures ook bij hem terecht voor hersteltrainingen. Ook trainde Samardzic clubteams van verschillende niveaus en was hij voetbalscout voor betaald voetbalclubs en een aantal spelersmakelaars.

Als bevlogen trainer en een echte 'voetbalprofessor' wilden niet alleen topvoetballers als Frank Rijkaard en Edgar Davis door Samardzic getraind worden, maar klopten ook talrijke Amsterdamse jeugdvoetballers bij hem aan. Hij leerde hen de fijne kneepjes van het voetbal, waarin plezier en zelfverzekerdheid voorop stonden.

Op 82-jarige leeftijd traint Samardzic nog steeds de jeugdspelers van FC Sloterplas. Vanwege zijn grote bijdrage aan het Amsterdamse amateur- en jeugdvoetbal ontvangt Mickey Samardzic de Amsterdamspeld.

Amsterdamspeld
De Amsterdamspeld is bedoeld voor Amsterdammers die zich minimaal vijf jaar op bijzondere wijze hebben ingezet voor de Amsterdamse samenleving op sociaal, maatschappelijk, cultureel of economisch gebied. En voor personen die eenmalig een unieke prestatie hebben verricht voor de Amsterdamse samenleving.