AMSTERDAM - Op zaterdag 21 juni 2025 vindt de viering van de 750ste verjaardag van de hoofdstad plaats op de Ring A10. Op bijna 15 kilometer snelweg vindt die dag een groot aantal feestelijke activiteiten plaats, met muziek, sport, theater, dans en meer.

Burgemeester Halsema: “Je wordt als hoofdstad maar een keer in je leven 750 jaar. Daarom vieren we het groots, op een fantastische locatie, op de langste dag van het jubileumjaar. Iedereen is van harte welkom om op 21 juni de verjaardag van Amsterdam te vieren.”

Het idee voor een grote en vrij toegankelijke viering op de Ring is tien jaar geleden voor het eerst bedacht door een groep van ruim 100 Amsterdammers, verenigd onder de naam ‘Amsterdam op weg naar 750 jaar’. Gemeente Amsterdam werkt het evenement het komend jaar verder uit samen met onder andere het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, Rijkswaterstaat, veiligheids- en vervoerspartners en met creatieve organisaties, sportverenigingen en culturele instellingen uit de stad.


De nationale viering vormt het slotstuk van een ToekomstTiendaagse , waarbij de stad volledig in het teken staat van de toekomst en vernieuwing. Op vrijdagavond 20 juni 2025 worden de Ring West, Zuid en Oost na de spits afgesloten vanaf de afslag naar de A1 tot de afslag naar de A5 (zie kaartje). Eén rijrichting wordt ingericht voor het evenement, de andere rijrichting blijft open voor de nood- en hulpdiensten. Op 21 juni, de langste dag van het jaar, is de snelweg de hele dag en avond open voor bezoekers. Op zondag wordt alles afgebouwd, opgeruimd en schoongemaakt, zodat de Ring vóór de maandagochtendspits weer open kan.Over Amsterdam 750

Op 27 oktober 2025 bestaat de stad 750 jaar. Dat wordt een jaar lang gevierd. Het jaar van de viering start op 27 oktober 2024 met een openingsconcert in de Ziggo Dome. Daarna vinden er verspreid over de stad gedurende het jaar meer dan tweehonderd activiteiten plaats: musicals, tentoonstellingen, sportevenementen, buurtactiviteiten, verhalen- en fotografieprojecten, activiteiten voor kinderen en nog veel meer. Op 27 oktober 2025, de 750e verjaardag van Amsterdam, wordt het jubileumjaar feestelijk afgesloten. Medio 2024 wordt daarover meer bekend gemaakt. Meer info op: www.amsterdam750.nl.