AMSTERDAM - De GGD Amsterdam-Amstelland opent maandag 10 mei een nieuwe corona-vaccinatielocatie in AFAS Live aan de Johan Cruijff Boulevard in Amsterdam-Zuidoost. Deze plek is gekozen vanwege de goede bereikbaarheid voor zowel automobilisten als met het openbaar vervoer. Naast de NDSM-Loods in Noord, de RAI in Zuid en de Calandhal in Nieuw West is dit de vierde vaccinatielocatie in de regio Amsterdam-Amstelland.


Wethouder Simone Kukenheim (Zorg): "Met deze vierde vaccinatielocatie hebben we ook in Amsterdam-Zuidoost een goed bereikbare plek waar inwoners uit de regio Amsterdam zich kunnen laten vaccineren. Dit moet bijdragen aan een hoge vaccinatiebereidheid. Vanaf 10 mei krijgen we 4.200 vaccins per dag van het Rijk en we staan klaar om verder op te schalen. Zodra we meer vaccins krijgen, breiden we uit. De maximale capaciteit van de vier vaccinatielocaties samen is nu 18.000 vaccinaties per dag".

De GGD start op de nieuwe locatie met 700 vaccinaties per dag en breidt dit aantal uit naarmate er meer vaccins beschikbaar komen. Het vaccineren gebeurt 7 dagen per week van 08:00 tot 20:00 uur. De GGD gaat ervan uit dat ook deze locatie tot tenminste tot eind augustus voor vaccinaties gebruikt gaat worden.

Het vaccineren vindt uitsluitend plaats op uitnodiging. Die uitnodiging ontvangen mensen per post via het RIVM, waarna ze zelf een afspraak kunnen maken. Onder AFAS Live is een ruime parkeergarage waar automobilisten door verkeersregelaars de weg worden gewezen. Voor fietsers en wandelaars die met het openbaar vervoer komen zijn fiets- en wandelroutes naar de vaccinatielocatie.