AMSTERDAM - Vandaag is Victor Everhardt geïnstalleerd als wethouder Financiën, Economische Zaken, Schiphol, Haven, Zuidas, Deelnemingen en Marineterrein.

Hij volgt voormalig wethouder Kock op die 11 september aftrad. Victor Everhardt was hiervoor 9 jaar wethouder in Utrecht. Hij was locoburgemeester en onder andere verantwoordelijk voor de portefeuilles zorg, jeugdzorg, volksgezondheid, werk en inkomen, milieu, vastgoed en het stationsgebied. In die periode heeft hij het gebied rondom Utrecht Centraal volledig vernieuwd. Hij studeerde rechten en geschiedenis en werkte na zijn studies bij de ministeries van V &J en VWS als beleidsmedewerker drugs- en alcoholbeleid en daarna bij het Trimbos instituut als voorzitter van het Centrum Jeugd.

Wethouder Victor Everhardt: “Ik vind het een eer dat ik vandaag ben geïnstalleerd als wethouder in Amsterdam, met de prachtige portefeuilles Financiën en Economische Zaken. Het wordt een echte uitdaging met lastige dossiers, zoals AEB en Zuidasdok. Ik kijk er ontzettend naar uit om samen met de raad, mijn collega wethouders en ambtenaren te bouwen aan een rechtvaardige, verbonden, vrije, duurzame en democratische stad. Ik ga mij 24/7 inzetten voor Amsterdam. Ik wil de stad graag fietsend en lopend verkennen en ik verheug me erop om in gesprek te gaan met en te luisteren naar alle Amsterdammers.”