AMSTERDAM - Vandaag, 12 februari 2023 heeft Guido Frankfurther, vicevoorzitter van MKB Amsterdam, de Andreaspenning ontvangen uit handen van locoburgemeester Zita Pels. Hij ontvangt de onderscheiding vanwege zijn grote inzet voor de Amsterdamse binnenstad.


Guido Frankfurther zit sinds 15 jaar in het bestuur van Midden- en Kleinbedrijf (MKB) Amsterdam, waarvan de laatste acht jaar als vicevoorzitter. In die rol zet Frankfurther zich in voor een betere bereikbaarheid van de binnenstad, en is hij betrokken bij projecten als de milieuzone, de touringcaragenda en de vernieuwing van kades en bruggen. Frankfurther leverde een grote bijdrage aan het erkennen en waarderen van een autoluwe stad binnen ondernemerskringen.

Frankfurther lanceerde ook initiatieven om de drukte in de binnenstad aan te pakken. In 2008 richtte hij het Welkom Team Amsterdam op, een team van ruim veertig vrijwilligers die bezoekers veiligheidsadviezen geven, en tips voor bezienswaardigheden buiten de binnenstad. Binnen dezelfde stichting behartigde Frankfurther de belangen van touringcar gerelateerde bedrijven in en om Amsterdam. In 2011 bedacht hij een manier om de chaos op de drukke touringcarhaltes in de binnenstad aan te pakken, door het inzetten van stewards en later BOA's. Zijn inzet resulteerde uiteindelijk in een Touringcaragenda en een convenant tussen de gemeente Amsterdam en de stichting.

Vanwege de grote inzet van Guido Frankfurther voor de Amsterdamse binnenstad ontvangt hij de Andreaspenning.

Andreaspenning

De Andreaspenning wordt toegekend aan personen die grote prestaties hebben verricht op sociaal, cultureel, maatschappelijk of economisch gebied voor Amsterdam met een landelijke uitstraling, en aan personen die zich minimaal tien jaar als vrijwilliger voor een maatschappelijk doel hebben ingezet.