AMSTERDAM - In week 48 (27 november t/m 1 december) plaatst Stadsdeel West vier verkeersdrempels en bijhorende wegbelijning op de Witte de Withstraat. Deze drempels verschijnen ter hoogte van huisnummers 38, 72, 106 en 136 en worden aangebracht om de verkeersveiligheid te vergroten.

Werkzaamheden

Tijdens de werkzaamheden worden kleine stukken straat per weghelft afgezet en zorgen verkeersregelaars ervoor dat het verkeer er om de beurt omheen geleid wordt. Dit kan voor enige verkeersoverlast en vertraging zorgen.De werkzaamheden vinden plaats op donderdag 30 november en vrijdag 1 december tussen 9.30 en 16.00 uur.

De Stem van West

Doordat tram 7 niet meer door de Witte de Withstraat rijdt, auto’s meer ruimte hebben en daardoor harder gaan rijden, maakten buurtbewoners zich zorgen om de verkeersveiligheid. Daarom hebben zij het plan ‘Maak van de Witte de Withstraat de Groene Loper naar de Chassébuurt’, waar de drempels onderdeel van zijn, ingediend via De Stem van West. Hierop zijn genoeg stemmen binnengekomen om het uit te laten voeren.

Wilt u meer informatie of heeft u vragen over de werkzaamheden? Neem dan contact op met projectleider openbare ruimte Richard ten Wolde via 06 2340 0326 of r.ten.wolde@amsterdam.nl.