AMSTERDAM - Stadsdeel West is sinds november opzoek naar een nieuwe exploitant voor het Wachterliedpaviljoen aan het Wachterliedplantsoen 1-3. Daarom is er een brede oproep gedaan in Amsterdam-West, Amsterdam en ver daarbuiten om zich te melden voor deze ontstane vacature.

Na afloop van het sluitingstermijn op maandag 8 januari, bleek dat 12 partijen zich hebben aangemeld. Onder de aanmeldingen zijn een aantal groepen bewoners, stichtingen en een aantal professionele welzijnspartijen.

Selectie

Aan de hand van selectiecriteria maakt het stadsdeel een eerste selectie van de 12 potentiële partijen en worden er 3 inzendingen uitgekozen. Op 18 januari worden deze bekend gemaakt.

Pitchen

Deze 3 partijen gaan onder begeleiding van de Sociale Impact Factory hun plannen verder uitwerken en worden klaargestoomd om hun idee te pitchen voor een deskundige jury bestaande uit vakmensen en bewoners. Tijdens de finale op 15 maart, waar de 3 partijen zich presenteren aan de bewoners en de jury, wordt er een winnaar gekozen die de exploitatie gaat verzorgen.