AMSTERDAM - Vandaag, 25 mei 2024, ontving transportbedrijf B.Q. Duiker tijdens de viering van haar 100-jarig bestaan de Jubileumpenning van de stad. Het familiebedrijf heeft een rijke geschiedenis. Waar het bedrijf begon in het tijdperk van paard en wagen zet het nu stappen naar uitstootvrij vervoer. De penning werd uitgereikt voor wethouder Melanie van der Horst (Verkeer en Vervoer).


BQ Duiker kent een lange, Amsterdamse geschiedenis. Twee familiebedrijven die sinds 2013 de krachten bundelen hebben hun sporen verdiend in onze stad. In 1924 begint de heer B.Q. de Ruyter een transportbedrijf in zowel goederen- als personenvervoer per paard en wagen in Nieuwendam. Na de oorlog maken de paarden plaats voor gemotoriseerde voertuigen. Aan de Foeliedwarsstraat in Amsterdam Centrum start karrenverhuurderij Duiker in 1926. Onder andere de marktlooplui van het Waterlooplein maken gebruik van die diensten.

Vandaag de dag is het bedrijf gevestigd in Amsterdam Noord en richt het zich met name op vervoer, transport en binnenstedelijk hijswerk. Ook biedt het bedrijf ruimte voor opslag, overslag en bouwlogistiek. Tijdens de viering van het 100-jarig bestaan van het bedrijf toonde de transporteur haar nieuwste elektrische vrachtwagen met autolaadkraan die speciaal is ontwikkeld voor de aanstaande uitstootvrije zone in de stad.

Jubileumpenning

De Jubileumpenning is voor bedrijven, instellingen, stichtingen en verenigingen, die sinds de oprichting zijn gevestigd in Amsterdam en die minstens 50 jaar bestaan.