AMSTERDAM - Helpt u als mantelzorger uw partner, kind, familielid of vriend bij hun persoonlijke verzorging, zoals wassen, aankleden of toiletbezoek?

Dat is soms zwaar of misschien weet u niet goed hoe u het beste kunt helpen. Stadsdeel Zuidoost vindt het belangrijk dat mantelzorgers hulp krijgen. Daarom hebben we samen met Home Instead Thuisservice Amsterdam een training gemaakt. Deze training leert u om de zorg voor uw naaste en voor uzelf zo prettig en goed mogelijk te laten verlopen. De training is op 29 november van 09.00 uur tot 14.00 in het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam. Deelname is gratis; aanmelden is verplicht.

Wat leert u?

  • Persoonlijke verzorging op bed.
  • Hulp bij het douchen of wassen bij de wastafel.
  • Bed verschonen waarbij de persoon die u verzorgt in bed ligt.
  • Iemand uit bed helpen naar bijvoorbeeld een rolstoel en omgekeerd.
  • Gebruik van hulpmiddelen, zoals een rolstoel.

U krijgt eerst kort wat theorie. Daar zijn ook filmpjes over gemaakt. Ook kunt u veel oefenen. U krijgt lesmateriaal om alles thuis nog eens rustig na te lezen.

Aanmelden

De training is op 29 november in het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam van 09.00 uur tot 14.00 uur in een speciale oefenruimte. U krijgt een lunch. Er kunnen maximaal zeven mensen meedoen. Als de groep vol is kunt u op een wachtlijst komen.

Stadsdeel Zuidoost biedt de training en lunch aan, u hoeft dus alleen uw reiskosten te betalen.

Meedoen?

Wilt u mee doen? Bel dan naar 020 - 261 3847 of mail naar info.amsterdam@homeinstead.nl.