AMSTERDAM -Op donderdag 23 november is prof. dr. Frank Willem Jansen benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Hij ontving de onderscheiding uit de handen van Nienke van Renssen, vanwege zijn grote bijdrage aan de benigne gynaecologie en het verduurzamen van de zorg.


Jansen is sinds 1991 werkzaam als gynaecoloog bij het Leids Universitair Centrum en is daarnaast ook hoogleraar aan de Technische Universiteit in Delft.

Jansen nam in 2019 het initiatief voor de oprichting van het Landelijk Netwerk de Groene OK, een platform dat als doel heeft om de operatiekamers van ziekenhuizen te verduurzamen. Ook werd hij in 2014 benoemd tot Honourable member of the British Society of Endoscopic surgery (BSGE) en werd hij in 2017 benoemd tot erelid van de Nederlandse Vereniging van Endoscopische Chirurgie.

Orde van Oranje-Nassau

Een onderscheiding in de Orde van Oranje-Nassau wordt verleend aan personen die zich lange tijd persoonlijk verdienstelijk hebben gemaakt voor de maatschappij, de Staat of het Koninklijk Huis. Er zijn zes graden in de Orde van Oranje-Nassau: Ridder Grootkruis, Grootofficier, Commandeur, Officier, Ridder en Lid.