AMSTERDAM - Halverwege 2018 start het landmaken van de eerste 80 hectare van Strandeiland, het vijfde eiland van IJburg in het IJmeer. Daarom hebben de gemeente en Blijburg de afspraak gemaakt om op 1 oktober 2018 de deuren van het strandpaviljoen op deze locatie te sluiten.

Door het opspuiten van Strandeiland en de start van de woningbouw op Centrumeiland, komt er bouwverkeer en vinden er werkzaamheden plaats op het land en op het water. Hierdoor verandert ook het uitzicht over het water op de huidige plek van Blijburg drastisch. De zwemlocatie gaat in de zomer van 2019 naar een nieuwe plek op het Strandeiland.

Deze condities zijn niet ideaal voor Blijburg, die hierdoor al drie jaar na de opening op deze plek moet stoppen. Bij het afsluiten van het huurcontract in 2014 was sprake van een huurtermijn van ruim twaalf en een half jaar op de huidige locatie. De gemeente en Blijburg hebben een afspraak gemaakt over de vervroegde sluiting op deze locatie.

Toekomstig strand

Op het nieuwe Strandeiland komt het definitieve strand van IJburg. Dit nieuwe strand wordt groter dan het huidige strand en de verwachting is dat het in 2024 af is. Daar komt ruimte voor meerdere strandpaviljoens en dan volgt ook een gesprek met Blijburg over een nieuwe plek. Blijburg heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de aantrekkingskracht van IJburg en weet al 15 jaar vele Amsterdammers naar het stadsstrand te krijgen.