AMSTERDAM - Zoals bij elke verkiezing is Amsterdam nu ook weer voor de Tweede Kamerverkiezing van woensdag 15 maart op zoek naar gemotiveerde tellers voor in een stembureau. Lijkt u dit wat, meld u dan hieronder aan. Of misschien kent u mensen van 18 jaar of ouder die hierbij zouden willen helpen.

Wat houdt het werk in?

Kiezers hebben tussen 07.30 en 21.00 uur de gelegenheid om hun stem uit te brengen. Om 21.00 uur gaat de sleuf van de stembus dicht. Dan wordt de stembus geopend en moeten de uitgebrachte stemmen worden geteld. Dit gebeurt altijd handmatig op het stembureau. De tellers tellen tezamen met de stembureauleden onder leiding van de voorzitter van het stembureau. Eerst wordt de uitslag op partijniveau verwerkt (voorlopige uitslag) en daarna op kandidaatniveau (definitieve uitslag). Tot slot wordt het stemmateriaal ingepakt en het stemlokaal opgeruimd. De voorzitter brengt het stemmateriaal naar het stadsdeelkantoor.

Werktijden

Als teller meldt u zich om 20.30 bij de voorzitter van het stembureau en werkt u tot ongeveer 00.00 uur (naar verwachting is 70% van de stembureaus eerder klaar). Iedereen gaat tegelijk weg.

Vergoeding

De vergoeding voor een teller is € 37,50 en wordt binnen drie weken na de verkiezing op uw rekening overgemaakt. U bent zelf verantwoordelijk voor het (zo nodig) opgeven van deze inkomsten aan de Belastingdienst.

Wat zoeken wij?

  • U bent 18 jaar of ouder
  • Nederlandstalig
  • Fysiek niet beperkt (i.v.m. op de grond tellen)
  • Nauwkeurig
  • Stressbestendig

Aanmelden

Interesse? Meld u dan aan via onderstaand formulier.

Meer weten?

Voor vragen kunt u mailen naar verkiezingen@amsterdam.nl of bellen met 020 253 9148.