AMSTERDAM - Over een maand, op 21 maart, zijn alweer de gemeenteraadsverkiezingen. Stemmen: we willen het vaak best, maar op wie dan? Elke keer weer een lastige vraag. Gelukkig biedt de Stemwijzer uitkomst.

De Stemwijzer kan u helpen een afgewogen keuze te maken voor uw stem voor de gemeenteraadsverkiezingen. U kunt ook gebruik maken van het Kieskompas. Ze zijn allebei speciaal ontwikkeld voor Amsterdam.

Wat is het verschil en hoe werkt het?

Op basis van verschillende stellingen die worden voorgelegd brengt de Stemwijzer een partij naar voren waarmee je de meeste overeenkomsten hebt. Het Kieskompas geeft de overeenkomsten met partijen aan, maar ook je positie in het politieke landschap van Amsterdam.

De stellingen gaan over de belangrijkste verkiezingsthema’s, zoals het kiezen van een burgemeester, toerisme, veiligheid, afval, sociale huurwoningen, raamprostitutie, milieumaatregelen en het hernoemen van straten.

Kandidatenwijzer voor de stadsdelen

Naast de Stemwijzer en het Kieskompas, wordt ook een Kandidatenwijzer ontwikkeld voor de stadsdeelcommissieverkiezingen. Deze komt begin maart online op www.amsterdam.nl/verkiezingen.

Stemwijzer of Kieskompas proberen?