AMSTERDAM - De grasmat en ondergrond van het Museumplein zijn na ruim twintig jaar aan vervanging toe. Vanaf 20 april 2021 start de geplande aanpak van de volledige grasmat en de ondergrond op het plein. De grasmat wordt dan volledig afgezet en kan niet meer worden betreden. Naar verwachting zijn de werkzaamheden in juni afgerond.


Deze renovatie wordt in één keer uitgevoerd. Zo beperken we de overlast tot een korte periode. Het voorjaar is het enige geschikte seizoen om een grasmat te vervangen. Als de weeromstandigheden gunstig zijn, is de verwachting dat de grasmat in de maand juni weer te betreden is. In 2021 is de ondergrond nog niet sterk genoeg voor grootschalige manifestaties, maar wel voor recreëren. In 2022 is het Museumplein weer geschikt voor meer activiteiten.

Aanpak grasmat onderdeel van bredere renovatie

De vervanging van de grasmat maakt deel uit van een bredere renovatie van het Museumplein. Deze opknapbeurt is sinds 2018 in voorbereiding en bestaat uit verschillende projecten die zijn gebundeld in de Agenda Museumplein. Zo wordt het plein en de buurt groener gemaakt en het straatmeubilair en sport- en speeltoestellen vervangen. Ook wordt de openbare verlichting verbeterd en meer ruimte gemaakt voor voetgangers en fietsers.

Informatie over de renovatie van het Museumplein en omgeving staat op de website: https://www.amsterdam.nl/museumplein.