AMSTERDAM - Het project De Nieuwe N200 gaat vanaf 1 oktober in uitvoering. Groot onderhoud aan de weg en dijk, nieuwe drinkwatertransportleidingen, een nieuwe brug bij Halfweg, de aanleg van een groene entree voor Amsterdam en een ecopassage. Al deze werkzaamheden worden van nu tot en met het voorjaar 2020 in een keer aangepakt. Dat veroorzaakt hinder en gemiddeld zo’n 15 minuten extra reistijd bovenop de reguliere reistijd.


Automobilisten hebben in de weekenden van 15-16, 23-24 en 29-30 september te maken met wisselende en korte afzettingen. Daarnaast vinden er overdag en ’s nachts werkzaamheden plaats. Er is altijd één rijstrook in beide richtingen beschikbaar. Het verkeer gaat hier hinder van ondervinden. De afzettingen worden aangegeven met gele borden.

Vanaf maandag 1 oktober staat de definitieve afzetting op de weg en zijn de zuidbaan van de N200 en het fietspad naast de N200 geheel afgesloten. Het verkeer rijdt dan op de noordbaan waar in beide richtingen één rijstrook beschikbaar is. (Brom) fietsers worden omgeleid. Onder het fietspad worden de nieuwe drinkwatertransportleidingen aangelegd.

Extra drukte en hinder
Door de werkzaamheden wordt het ook drukker op de omliggende wegen in bijvoorbeeld Amsterdam Nieuw-West, Westpoort en Halfweg. Autoverkeer krijgt naar verwachting te maken met gemiddeld 15 minuten extra reistijd. Om vertragingen en sluipverkeer te voorkomen, wordt verkeer omgeleid via de A5 of A9-A4-A10.

Ga met ov, fiets of gebruik navigatie
Automobilisten kunnen het beste hun auto laten staan en met ov of de fiets reizen. Als dat niet kan, wordt aangeraden om tijdens het rijden Google Maps of Waze te gebruiken. Deze navigatieapps houden rekening met actuele afsluitingen en omleidingsroutes.

Meer weten?
Kijk op denieuwen200.nl voor meer informatie over de werkzaamheden en omleidingsroutes.