AMSTERDAM - Vandaag lanceert burgemeester Femke Halsema samen met André van Duin buiten bij de Ambulancepost van Ambulance Amsterdam op locatie OLVG West de campagne ‘Hou van je held’. De bedoeling van de campagne is om de mensen die zich in deze coronatijden extra inzetten met een speciaal speldje te eren. Behalve IC-medewerkers en vakkenvullers kan ook iemand die praatjes aanknoopt met eenzame buurtgenoten een speldje krijgen, of een leraar die zich in deze moeilijke maanden extra inzet voor zijn of haar leerlingen. De speldjes kunnen worden aangevraagd via de site wijamsterdam.nl.

Burgemeester Femke Halsema: “Het eerste speldje heb ik vandaag met André van Duin coronaproof overhandigd aan ambulancemedewerker Jurian. Ik ben vaker bij het OLVG West geweest de afgelopen maanden, en bij andere zorginstellingen, van de intensive care tot revalidatie, en gezien hoe hard en gedreven ze daar werken. Ik doe daarom vandaag een speciale oproep: gedraag je rond de jaarwisseling alsjeblieft rustig en volgens de coronaregels. De mensen in de zorg, de agenten, handhavers, de bus- en tramchauffeurs en al die anderen hebben ook een fijne jaarwisseling verdiend. Het laatste wat we willen is dat hun verloven door ons gedrag moeten worden ingetrokken.”

Met de campagne HouVanJeHeld zet de gemeente hulpverleners en andere helden in het zonnetje tijdens deze koude en lastige maanden. In de stad komen posters te hangen met beelden van hulpverleners, met daarbij een afbeelding van het speldje dat voor ze kan worden aangevraagd, en de tekst #Houvanjeheld.

Naast de burgemeester zullen ook andere collegeleden en stadsdeelbestuurders de komende tijd speldjes gaan uitreiken aan hulpverleners in de stad, aan vrijwilligers die zich inzetten voor hun buurt, aan wijkagenten, verplegers, handhavers, brandweermannen, of gewoon aan iemand die kookt voor zijn buren.

Wie steek jij een hart onder de riem en welke held gun jij een speld? Vraag een (gratis) speldje aan voor jouw held op www.wijamsterdam.nl.