AMSTERDAM - De bestuurscommissie Zuid gaat op donderdag 16 maart in gesprek met bewoners en ondernemers over veiligheid in de buurt. Het gesprek vindt plaats tijdens een ‘beeldvormende vergadering’ op van 19.30 tot 21.30 uur, in het Huis van de Wijk Buitenveldert aan de A.J. Ernststraat 112.

WhatsApp

Het gesprek gaat onder meer over het gebruik van sociale media voor buurtpreventie. In steeds meer buurten in Amsterdam Zuid zijn er online groepen actief waar buren elkaar snel op de hoogte houden van alarmerende situaties zoals een inbraak of een verdacht persoon. Bekende voorbeelden zijn groepen op WhatsApp en Nextdoor. Nieuw zijn de Waaks! projecten die onlangs in de Willemsparkbuurt, in de Hoofddorppleinbuurt en op het Schinkelbedrijventerrein van start zijn gegaan.

Training

Iedereen is welkom, deelnemers van buurtpreventiegroepen in het bijzonder. Tijdens de bijeenkomst krijgt iedereen een korte training met tips:  'Hoe herken ik verdacht gedrag?’.

De leden van de bestuurscommissie horen graag wat er in de buurten speelt. Heeft u vragen of ideeën over dit onderwerp, stuur dan een mail naar: bestuursondersteuning.sdz@amsterdam.nl