AMSTERDAM - Vanaf zaterdag 22 augustus wordt strenger gehandhaafd op het niet dragen van een mondkapje in de 5 drukke gebieden die eerder zijn aangewezen. Handhavers en politieagenten delen sneller de boete van 95 euro uit. Het dragen van een mondkapje op deze plekken waar moeilijk 1,5 meter afstand kan worden gehouden is noodzakelijker geworden vanwege het fors stijgend aantal coronabesmettingen in Amsterdam.


Sinds woensdag 5 augustus 9.00 uur is het voor iedereen vanaf 13 jaar in delen van de stad verplicht om een niet-medisch mondkapje te dragen. Het gaat om gebieden waar het krap en druk is en waar andere maatregelen leiden tot ongewenste economische effecten voor ondernemers, zoals eerder sluiten of verkeersbeperkingen.

De mondkapjesverplichting is een experiment tot 31 augustus en komt niet in de plaats van de 1,5 meter regel. Er zijn hosts en informatieborden aanwezig om voorbijgangers op de verplichting te wijzen.

Voor meer informatie en de exacte locaties zie https://www.amsterdam.nl/nieuws/nieuwsoverzicht/coronavirus/mondkapje-verplicht/