AMSTERDAM - Op donderdag 29 oktober zijn op last van burgemeester Halsema twee woningen aan de Galjootstraat en de Hooivletstraat gesloten. De woningen zijn per direct voor drie maanden gesloten op grond van de Opiumwet.


Uit politieonderzoek blijkt dat de woningen samen gebruikt lijken te worden als opslagplaats voor drugshandel. Bij een huiszoeking in de woning aan de Galjootstraat zijn een grote hoeveelheid contant geld, vuurwapens met munitie, GPS-trackers, PGP- en wegwerptelefoons, verpakkingsmateriaal, een vacuümeermachine en een handelshoeveelheid cocaïne gevonden. Bij een huiszoeking in de woning aan de Hooivletstraat zijn in een verborgen ruimte een geldtelmachine en documenten aangetroffen en in de rest van de woning is verpakkingsmateriaal voor drugs gevonden.

De aanwezigheid van onder meer een handelshoeveelheid harddrugs, vuurwapens en een grote som contant geld in een woning maakt een inbreuk op de openbare orde, onder andere vanwege het gevaar van ripdeals. Dit levert een ernstig gevaar op voor de openbare orde en veiligheid. Om deze situatie te beëindigen, zijn de woningen per direct voor drie maanden gesloten.